Plättarna med citron och vallmo

by Rebecka Strandberg
12 mars, 2016
Comments 0

Plättar

För något år sedan svämmade matbloggarna över av recept som innehåller citron och vallmo. Jag är som vanligt lite sen med det mesta. Men, det är en fantastiskt god kombination som jag nu testar att smaksätta allt möjligt med – den här gången blev det plättar. Det här kallar jag en riktigt fin helgfrukost!

Ett tips är att äta plättarna med banan och lite extra vallmo.

Det här behöver du för plättar till 2-3 personer:

  • 1 liten ask keso
  • 3 ägg
  • 0,5-1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 liten eko-banan
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Rivet skal från 0,5 ekologisk citron
  • 1,5 msk blått vallmofrö
  • Rapsolja och smör att steka i

Mixa alla ingredienser, utom vallmofrö med en stavmixer. Blanda i vallmo och stek som små plättar i rapsolja och/eller smör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *