Frukost med tjuvstartsbär

by Rebecka Strandberg
22 maj, 2014
Comments 0

20140417-181818.jpg

Kesoplättar är goda som de är – men tanken på vi snart kan få äta dom med  jordgubbar gjorde att jag inte kunde hålla mig länge! I väntan på att få njuta av sommarens första svenska jordgubbar använde jag små bitar av frystorkade gubbar (som jag köpte på Saltå Kvarn).

2 ägg
1 liten ask keso, 250 g
ca 0,5 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 tsk bakpulver
1,5 msk rapsolja
en nypa salt
rapsolja och smör till stekpannan
1 dl bitar av frystorkade jordgubbar (eller små, små bitar av färska jordgubbar)
extra jordgubbar till servering

  • Blanda alla ingredienser, utom jordgubbarna i en skål och mixa med stavmixer till en slät smet. Rör ner jordgubbarna.
  • Stek små plättar i rapsolja/smör på i stekpanna på medelvärme och servera med extra jordgubbar + lite flytande honung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *