Passions-och citronglass

by Rebecka Strandberg
30 mars, 2021
Comments 0

 

Här kommer ett hett tips om att göra en riktig 90-talsklassiker till efterrätt i påsk. Kräver minimalt med jobb gör den också, men är ändå lyxig och snygg att servera. OCH, du behöver ingen glassmaskin. Ni hör ju hur bra det låter!

Till glassmeten

5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
I citron – zest och saft
2 tsk vaniljsocker 

Till passionsfrukscurden

1 dl urgröpt passionsfrukt
Saft från 1,5 citron
2 msk citronzest
1.25 dl socker
2 ägg
1 äggula
50 g smör 

************************************

Gör först passionsfruktscurden

  • Vispa ihop passionsfrukt med citronsaft, zest, socker och ägg i en kastrull.
  • Låt sjuda försiktigt samtidigt som du rör, tills det har tjocknat.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i kuber.
  • Rör tills smöret smält och häll upp på en ren burk. Låt svalna helt i kylskåp.

Sen är det dags för själva glassen

  • Vispa grädden fluffig och rör ner den kondenserade mjölken.
  • Sikta ner vaniljsockret. Rör ner citronsaft och zest.
  • Häll upp glassmeten i en form och klicka över 1,5 dl passionsfruktscurd.
  • Använd en liten sked för att trycka ner curden lite i och dra runt för att få till virvlar.
  • Låt frysa ca 3 timmar.
  • Servera som om det var 90- tal igen, i urgröpt citron med hatt!