Päronplättar med kardemumma

by Rebecka Strandberg
22 mars, 2014
Comments 1

image

Här kommer ett recept på lyxiga päronplättar med kardemumma och mandel som passar bra att äta till frukost eller brunch en ledig dag. Om du tycker att plättar är larvigt små, eller om du inte har en plättlagg – så går det bra att göra receptet som vanliga pannkakor istället.

Detta blir också mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker, som denna gång har temat morgon.

2 ägg
3 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl, fullkorn
1,5 tsk bakpuver
1 nypa salt
2-3 tsk malen kardemumma
2 päron
Smör att steka i
Flagad mandel och lönnsirap till servering

  1. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en skål.
  2. Tillsätt i mjölken, lite i taget och vispa till en slät smet.
  3. Vispa i äggen.
  4. Skala och riv ett päron grovt med rivjärn. Blanda i smeten.
  5. Skala och hacka det andra päronet fint.
  6. Stek plättarna i smör i plättlagg – men innan du häller på smeten, lägg i lite hackat päron för varje plätt i laggen.
  7. Servera med lönnsirap och flagad mandel (alt. solroskärnor).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *