Nystart för boggen – och tofu goes BBQ

by Rebecka Strandberg
31 mars, 2021
Comments 0

Hurra, äntligen är det dags för nystart på Rebeckas Mat! Jag är väldigt glad och taggad och funderade länge på vilket recept jag skulle ta fram till bloggen allra först. Men, när allt kom omkring så var valet ganska enkelt: det måste bli världens godaste tofu såklart.

Och det här är faktiskt ett helt fantastiskt sätt att tillaga tofu på. Att vända bitarna i majsstärkelse innan du steker – och dränka i salt-söt-rökig gosig sås. Servera i tortilla med fruktig sallad och picklad rödlök. Välkommen till tofuhimmelen. Här är det gott att vara!

400 g fast tofu
0,75 dl majsstärkelse
Rapsolja att steka i

Den viktiga såsen

5 msk japansk ljus soya
3 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1 msk vatten
2 tsk vitlökspulver
1,5 tsk paprikapulver
0,25 tsk liquid smoke
0,5 tsk cayennepeppar

Fruktig sallad 

225 g mango
0,5 halv gurka
3 stjälkar salladslök
0,5 pressad lime
Flingsalt

********************************

  • Torka av tofun med hushållspapper och skär i kuber.
  • Vänd runt bitarna i en stor skål med majsstärkelsen och stek sedan på hög värme i en stor stekpanna med ett generöst lager rapsolja. Och var nu inte rädd för att köra på hög värme och steka länge – det kommer inte att brännas, utan gör bara så att du får gyllenbruna knapriga supergoda bitar. Men, det är viktigt att ha en rejält stor stekpanna, eller en wokpanna, annars riskerar du att det klibbar ihop.
  • Rör ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
  • Gör den fruktiga salladen genom att tärna gurka och mango. Skär salladslöken fint. Blanda ihop allt och smaksätt med lime och lite flingsalt.
  • Häll såsen över tofun i pannan och låt koka in en några minuter. Toppa med hackad salladslök.
  • Servera med tortilla, picklad rödlök, salladslök och lime

VÄLKOMMEN TILL REBECKAS MAT!