Tacogratäng med nachochips

by Rebecka Strandberg
29 maj, 2015
Comments 1

IMG_2622.JPG

Vad säger ni om att gå all in i fredagsmyset idag med en tacogratäng ?! Vegetarisk såklart – och himla smarrig med en knaprig topping av tacochips.

Servera gärna gratängen med en sallad på avokado, hackad rödlök, körsbärstomater och lite olivolja ringlad över hela härligheten.

  •  3 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 fint tärnad röd paprika
  • 1 påse ekologisk tacokrydda
  • chipotle efter smak
  • 1 paket quornfärs (300 g)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • några droppar Tabasco
  • salt och peppar
  • 2,5 dl lätt crème fraiche
  • 200 g riven ost
  • 1 påse tacochips (200 g)
  1. Sätt ugnen på 200 g
  2. Stek lök och vitlök försiktigt i rapsolja (använd helst en rejäl gryta).
  3. Blanda ner tärnad paprika, tacokrydda och chipotle och fräst ytterligare några minuter.
  4. Låt quornfärsen fräsa med en stund. Slå sedan över krossade tomater och vatten och koka en stund på låg värme.
  5. Koka under tiden linserna mjuka i en separat kastrull.
  6. Blande ner linserna i grytan och smaksätt med Tabasco, salt och peppar efter smak.
  7. Varva linsgrytan med klickar av crème fraiche och lite tacochips i en ugnsfast form.
  8. Spara de mesta av chipsen att toppa gratängen med tillsammans med den rivna osten.
  9. Gratinera i ugn ca 25 min.
  10. Fredagsmyset kan börja NU!
  1. Jag vill borja med att tacka for en helt fantastisk blogg med mycket inspiration och manga goda recept. Vi ska ha gaster till helgen och tankte bjuda pa den goda tacogratangen. Hur manga personer ar receptet beraknat for?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *