Din bästa hummus bowl

by Rebecka Strandberg
8 april, 2021
Comments 0

Det här är en ultimat lyxig vegomiddag som du verkligen borde göra i helgen! Hummus blir en krämig bas, som du toppar med allting som är gott och äter med bröd. Riktig comfort food, med andra ord.

Börja med att göra din favorithummus – eller köp färdig så klart. (För min del ser jag ingen anledning att göra den på något annat sätt än Zeina). Sen fixar du lite goda tillbehör, denna gång blev det en kryddig färs och stekt svamp.

Och så är det obligatoriskt att servera alltihop med pickles och bröd.

Stekt svamp

350 g champinjoner
1 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor, fint hackade
1 msk smör
Salt och peppar

  • Dela svampen i bitar och stek i varm panna med olja några minuter.
  • Tillsätt smör och vitlök och stek några minuter till. Salta och peppra.

Kryddig Färs

Vegofärs, ca 250 g
Rapsolja att steka i
2 msk ljus soya
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kanel
Lite chiliflakes är gott också
Svartpeppar
3 stjälkar salladslök

  • Stek färsen i rapsolja några tillsammans med spiskummin, paprika, kanel, chiliflakes och svartpeppar tills det doftar av kryddorna.
  • Häll på soyan och stek några minuter till.

Lägg upp humus som en bas i en skål och toppa med svamp och färs. Servera med granatäpplekärnor, libabröd, pickles och rostade sesamfrön.