Än är inte grillsäsongen slut! Men du kanske vill förnya dig så här på höstkanten och komma bort från burgare, biff och chorizo?
Här kommer två riktigt enkla, men delikata tips. Så klart är det godast att grilla vegetariskt!
Grillad svamp med chevre och dragon
- 6 portabellasvampar eller stora skogschampinjoner
- 150 g chevreost
- 1 tsk dragon
- Salt och peppar
- 1 msk olivolja
- Ta bort fötterna på svampen och hacka fint.
- Mosa ner svamphacket tillsammans med chevreosten och oljan i en skål.
- Krydda med dragon, salt och peppar.
- Lägg svamparna på en bit grillfolie.
- Fyll svamphattarna med ostcremen och grilla (på folie) ca 15 min.
Grillad rotselleri med citronolja
- 1 hel rotselleri
- Skal från 1 ekologisk citron
- Hyvlad parmesan efter smak
- 2 msk olja (ex olivolja eller rapsolja).
- Salt och peppar
- Skiva rotsellerin i 1,5 cm skivor
- Koka upp en kastrull med vatten, salta och låt selleriskivorna koka på medelvärme 5 min.
- Ta upp sellerin med hålslev och lägg upp på ett fat. Gnid in båda sidor med ca 1 msk olja (går enklast med händerna).
- Salta och peppra.
- Grilla skivorna på båda sidor tills de är mjuka.
- Under tiden blandar du ihop rivet citronskal med resten av oljan och hyvlar parmesan.
- Lägg upp sellerin på ett fat, ringla över citronoljan och toppa med parmesan.