Sommarmatsäsongen inleds med melonsallad!

by Rebecka Strandberg
23 maj, 2015
Comments 0

IMG_2642.JPG

Hörrni – tänk att vi har hela sommarmatsäsongen framför oss!! Jag säger bara: Rabarberpaj, flädersaft, nässelsoppa, och så grillkväll varenda kväll! Mest ser jag nog ändå fram emot jordgubbarna…. herregud vad mycket jordgubbar jag hoppas på att få äta.

Jag inledde i alla fall just hela härligheten med fräsch och somrig melonsallad till lunch på balkongen. Idag år jag den med lite grillad halloumi och enkel bönsallad. Men, den passar också finfint till grillat eller som en liten förrätt. Det bästa av allt är att salladen är så enkel att göra att den knappt ens kräver ett recept! Så här fixar du den:

  • Använd din favoritmelon (denna gång tog jag en liten honungsmelon och en liten nätmelon).
  • Skala melonen och dela i mindre bitar – lägg över i en serveringsskål.
  • Pressa över generöst med lime (jag tog 1 hel lime) och blanda ner färsk hackad chili efter smak. Det är också gott att toppa med lite färsk basilika.
  • Låt gärna salladen dra en sund innan du serverar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *