Här kommer ett hett tips om att göra en riktig 90-talsklassiker till efterrätt i påsk. Kräver minimalt med jobb gör den också, men är ändå lyxig och snygg att servera. OCH, du behöver ingen glassmaskin. Ni hör ju hur bra det låter!
Till glassmeten
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
I citron – zest och saft
2 tsk vaniljsocker
Till passionsfrukscurden
1 dl urgröpt passionsfrukt
Saft från 1,5 citron
2 msk citronzest
1.25 dl socker
2 ägg
1 äggula
50 g smör
************************************
Gör först passionsfruktscurden
- Vispa ihop passionsfrukt med citronsaft, zest, socker och ägg i en kastrull.
- Låt sjuda försiktigt samtidigt som du rör, tills det har tjocknat.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i kuber.
- Rör tills smöret smält och häll upp på en ren burk. Låt svalna helt i kylskåp.
Sen är det dags för själva glassen
- Vispa grädden fluffig och rör ner den kondenserade mjölken.
- Sikta ner vaniljsockret. Rör ner citronsaft och zest.
- Häll upp glassmeten i en form och klicka över 1,5 dl passionsfruktscurd.
- Använd en liten sked för att trycka ner curden lite i och dra runt för att få till virvlar.
- Låt frysa ca 3 timmar.
- Servera som om det var 90- tal igen, i urgröpt citron med hatt!