Creamed corn – bästa tillbehöret till sommarens grillade

by Rebecka Strandberg
2 juni, 2016
Comments 0

img_4901.jpg

Det godaste när det gäller grillning är väl ändå tillbehören!?!? Mitt tips till dig är därför att gå ”all in” och göra en krämigt god amerikansk klassiker, creamed corn. Passar perfekt till grillade grönsaker tex!

Sist åt vi den hemma hos oss med rostad sötpotatis och stekta svart bönor – sjukt gott det också  faktiskt.

Du behöver:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 små gula lök
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst majs
  • Chipotle (efter smak)
  • 2 dl valfri grädde
  • 0,5 dl riven parmesan
  • En skvätt vitvinsvinäger
  • Flingsalt och peppar

Så här gör du:

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint.
  2. Stek mjukt och i en liten gryta.
  3. Blanda ner majsen och stek en stund tillsammans med lök och chili. Dofta över lite chipotlepulver.
  4. Slå över grädden och låt puttrar ca 15 min.
  5. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, riven parmesan, salt och peppar.
  6. Ta ur ett par skedar majs och mixa det som är kvar i grytan lite slarvigt med en stavmixer.
  7. Rör ner de hela majskornen igen och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *