Grekisk böngryta med dill

by Rebecka Strandberg
5 maj, 2016
Comments 0

img_3603.jpg

Så fort sommaren är på intåg längtar jag efter grekisk mat, det är liksom en regel. Och inte bara tzatziki, utan också såna här ljuvligt goda stora vita bönor med fin olivolja som får puttra ihop i ugnen. Rätten blir härligt krämig och passar bäst att doppa en bit bröd i.

Det här behöver du:

  • 2,5 dl god olivolja
  • 2 stora gula lökar
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 burkar stora vita bönor
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl vatten
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka gul lök och vitlök.
  3. Häll olivoljan i en ugnsfast form och låt löken stekas mjuk och gyllene i ugnen.
  4. Ta ut formen och slå på tomater, bönor, vatten, dill, salt och peppar. Rör om ordentligt.
  5. Ställ in i ugn och låt puttra ca 30 min.
  6. Servera med gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *