Baked oatmeal goes Hawaii

by Rebecka Strandberg
1 mars, 2014
Comments 2

image

I jakt på frukostinspiration dammsuger jag just nu amerikanska matbloggar och stöter då på mycket baked oatmeal – lite som havregrynsgröt som bakas i ugn, fast godare. Helt plötsligt kändes det självklart att den skulle goes Hawaii  hemma i Johanneshov, med en smak av kokos, banan och mango.

5 dl havregryn
225 g mangobitar (jag använde fryst, upptinad)
2 bananer
1 dl riven kokos
1,5 tsk bakpulver
1 liten salt
2 ägg
1,5 dl kokosmjölk
2,5 dl vanlig mjölk eller havremjölk
3 msk råsocker
Lite rapsolja till formen

  • Pensla lite rapsolja i botten på en ugnsfast form.
  • Lägg mango och 1 skivad banan i formen.
  • Blanda havregryn, kokos, bakpulver och salt och lägg över frukten i formen.
  • Vispa ihop ägg, båda sorters mjölk och en mosad banan och häll i formen.
  • Strö över lite råsocker på toppen.
  • Grädda i ugn på 225 grader i ca 20 min.
  • Servera med mjölk, kesella, extra mango eller precis som den är.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *