I jakt på frukostinspiration dammsuger jag just nu amerikanska matbloggar och stöter då på mycket baked oatmeal – lite som havregrynsgröt som bakas i ugn, fast godare. Helt plötsligt kändes det självklart att den skulle goes Hawaii hemma i Johanneshov, med en smak av kokos, banan och mango.
5 dl havregryn
225 g mangobitar (jag använde fryst, upptinad)
2 bananer
1 dl riven kokos
1,5 tsk bakpulver
1 liten salt
2 ägg
1,5 dl kokosmjölk
2,5 dl vanlig mjölk eller havremjölk
3 msk råsocker
Lite rapsolja till formen
- Pensla lite rapsolja i botten på en ugnsfast form.
- Lägg mango och 1 skivad banan i formen.
- Blanda havregryn, kokos, bakpulver och salt och lägg över frukten i formen.
- Vispa ihop ägg, båda sorters mjölk och en mosad banan och häll i formen.
- Strö över lite råsocker på toppen.
- Grädda i ugn på 225 grader i ca 20 min.
- Servera med mjölk, kesella, extra mango eller precis som den är.
Oj, där har vi nog morgondagens frukost! Ser ju galet gott ut.
Kul – hoppas att ni gillar det!