Här kommer inspiration till vegetariska rätter att servera på påskbuffén i form av fyllda ägghalvor med dijon, supergoda avokadohalvor med fräsch äggröra och örtomelett i filodeg.
Glad påsk!
Fyllda ägghalvor med dijon
4 ägg
2,5 tsk dijonsenap- gärna smaksatt (jag använde en senap med saffranssmak)
2,5 msk hackad dill
0,5 liten hackad purjolök
salt, peppar och tabasco efter smak
- Hårdkoka äggen (minst 8 minuter) och låt svalna i kallt vatten.
- Dela äggen i halvor, gröp ut äggulan och mosa med gaffel i en skål.
- Finhacka purjon och dill. Blanda med äggula och senap i skålen.
- Smaksätt med salt, peppar och tabasco efter smak.
- Lägg fyllningen på ägghalvorna. Servera!
Avocadohalvor à la påsk
4 avocado
3 ägg
1 dl crème fraîche.
2 tsk dijonsenap
lite pressad citron
0,5 liten hackad purjo
1 stjälk bladselleri
tabasco efter smak
salt och peppar
- Hårdkoka äggen (minst 8 minuter) och låt svalna i kallt vatten.
- Hacka äggen och blanda med senap och crème fraîche.
- Finhacka purjo och selleri. Blanda ner i äggröran.
- Smaksätt med lite pressad citron, tabasco, salt och peppar efter smak.
- Dela avocadon i halvor och plocka ur kärnan.
- Fyll avocadohalvorna med äggröran. Servera!
På påskbuffén passar även Örtomelett i filodeg perfekt!