Två ingredienser = sjudna maränger

by Rebecka Strandberg
28 mars, 2014
Comments 1

Lite bättre

De godaste marängerna tycker jag är sjudna maränger som du vispar över vattenbad. Denna gång pyntade jag med röd hushållsfärg för rosa fina maränger – men här är möjligheterna till variation oändliga!

3 äggvitor
1,5 dl socker
Ev hushållsfärg och annat pynt

  • Sätt ugnen på 130 g
  • Separera äggvita från äggula och blanda äggvita med socker i en skål av metall eller glas.
  • Gör ett vattenbad genom att koka upp lite vatten i en kastrull och ställ skålen över. Vattnet ska inte komma i kontakt med skålen.
  • Vispa marängen med elvisp i ca 5-6 min över vattenbadet så att den blir fluffig och lite varm.
  • Klicka ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 35-45.
  1. Nu har det bakats maränger på Sockenvägen. De blev inte lika fina som dina men de smakade mumsigt : ) Tack för receptet och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *