De godaste marängerna tycker jag är sjudna maränger som du vispar över vattenbad. Denna gång pyntade jag med röd hushållsfärg för rosa fina maränger – men här är möjligheterna till variation oändliga!
3 äggvitor
1,5 dl socker
Ev hushållsfärg och annat pynt
- Sätt ugnen på 130 g
- Separera äggvita från äggula och blanda äggvita med socker i en skål av metall eller glas.
- Gör ett vattenbad genom att koka upp lite vatten i en kastrull och ställ skålen över. Vattnet ska inte komma i kontakt med skålen.
- Vispa marängen med elvisp i ca 5-6 min över vattenbadet så att den blir fluffig och lite varm.
- Klicka ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 35-45.
Nu har det bakats maränger på Sockenvägen. De blev inte lika fina som dina men de smakade mumsigt : ) Tack för receptet och kram!