Chokladbollar med dadlar – nyttigt januarigodis

by Rebecka Strandberg
14 januari, 2016
Comments 0

img_3161.jpeg

Kanske har du ett gäng dadlar kvar i skafferiet efter jul? Ett himla bra sätt att använda dom är att svänga ihop ett gäng nyttiga chokladbollar. Bollarna passar bra som mellanmål och är ett närmast perfekt januarigodis. Många liknande energibollar innehåller nötter, men jag har gjort en nötfri variant med olika frösorter istället.

Det här behöver du för att göra ca 25 st:

  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 dl havregryn 
  • 1,5 msk psylliumfrön
  • 2,5 msk kanel
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 15 dadlar
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3 msk starkt kaffe
  • Sesamfrön, chiafrön eller riven kokos att rulla bollarna i
  1. Mixa frön, havregryn, kanel, vanilj och kakao några sekunder i matberedare
  2. Kärna ur och dela dadlarna i mindre bitar
  3. Tillsätt kokosolja, kaffe och dadlar och mixa ihop till en jämn smet
  4. Gör bollar av smeten och rulla i sesamfrön eller något annat gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *