Som en hyllning till den härliga sportlovsveckan vill jag passa på att bjud på ett recept på kexchoklad. Och ja, givetvis smakar den bäst att äta utomhus! Jag gillar att smaksätta kexchokladen och i receptet ger jag förslag på några olika smaker att toppa den med, men du kommer säker på fler – ännu bättre.
För fyra st kexchoklad behöver du:
200 gram Fairtradechoklad. (Jag använde choklad med 70% kakao, men här väljer du din favorit).
16 st smörgåsrån
Topping i form av t.ex. rivet apelsinskal, sesamfrön, hampafrön eller riven kokos
- Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.
- Dela upp rånen i fyra högar, pensla choklad mellan lagren på dina fyra kexchokladbitar.
- Ställ in bitarna i frysen en liten stund så att chokladen stelnar.
- Pensla sedan baksidan och kanterna på bitarna och ställ in i frysen en liten stund till.
- Pensla sedan ovansidan med choklad och lägg på toppingen. Jag provade rivet apelsinskal, riven cocos och hampafrö.
- Förvara kexchokladen kallt.
Smarrigt! Gillar apelsinskalen.