Istanbul

by Rebecka Strandberg
1 februari, 2014
Comments 0

Processed with VSCOcam with g3 preset

Jag gillar Istanbul väldigt mycket! Min bästa dagdröm just nu går ut på att jag har köpt en lägenhet i stadens mysigaste kvarter, strosar omkring där och äter baklava.

En av de bästa sakerna med den här staden är maten. Jag vill därför ge er mina två bästa restaurangtips – och ett par andra matrelaterade tips inför din resa dit. Ja, klart att ni ska åka till Istanbul!

Restaurangtips 1: Haci Abdullah
http://haciabdullah.com.tr/en/
Rustik och traditionell turkisk mat på familjerestaurang. Mustiga grytor och gratänger i massor att välja bland. Du får också fantastiskt goda pickels till salladen. Haci Abdullah serverar inte alkohol.

 

Processed with VSCOcam with g3 preset

Restaurangtips 2: Mikla
http://www.miklarestaurant.com/en
Serverar riktigt god och nyskapande mat, med enkla råvaror. Elegant och lite dyrare än många andra restauranger i Istanbul – men det är det värt. På köpet får du en fantastisk utsikt över staden då Mikla, precis som många restauranger och barer i Istanbul ligger högst upp i huset.

 

Annars är mitt kanske bästa tips att minst en gång om dagen dricka färskpressad granatäpplejuice som serveras i varje gathörn under hösten och vintern. Vilken lyx!

Det sista tipset handlar om ett ge sig hän till det som är otroligt sött och hugga in på en sån här:

Turkisk efterrätt

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *