Gör egna marshmallows!

by Rebecka Strandberg
19 februari, 2015
Comments 0

IMG_2601.JPG

Jag tycker du ska prova att göra dina egna marshmallows! Himla kul och enkelt att göra är det också! Jag har testat flera olika recept, men som vanligt har jag ändrat lite och landat i en egen variant.

Du kan smaksätta dina marshmallows som du gillar bäst – jag har tex provat att smaksätta/pynta med:

  • lavendelessens + lila karamellfärg
  • hallonpuré + rosa karamellfärg
  • krossade polkagrisar
  • krossade lakritskarameller

Men denna gång körde jag på rosa marshmallows med vanilj.

Till ca 50-60 bitar behöver du:

  • 1 dl vatten
  • 2 msk gelatinpulver
  • 4 dl vanligt strösocker
  • 1 1⁄2 dl vit sirap
  • 4 msk vatten
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • ev lite karamellfärg
  • lite rapsolja till formen
  • florsocker

Du behöver också ha en karamelltermometer om du gör marshmallows efter detta recept.

Så här du fixar du dom:

  1. Blanda gelatinpulver och vatten i en stor skål och låt stå 10-15 min.
  2. Blanda socker, vatten och vit sirap i en kastrull och koka upp. Låt koka till 120 grader.
  3. Häll den varma sockersmeten över gelatinet i  skålen.
  4. Vispa nu med elvisp drygt 10 min. Du kan öka och minska effekten växelvis. Efter ett tag blir smeten superfluffig och vit – fortsätt vispa några minuter tills den blir ännu mer fast.
  5. Tillsätt vaniljpulver och ev smaksättning när du nästan har vispat klart.
  6. Pensla en form med lite rapsolja (formen kan vara ca 18×18- 25×25 cm)
  7. Häll smeten i formen. Om smeten fastnar i skålen kan du använda en sked eller slev som du smort med lite rapsolja.
  8. Täck över formen och låt stå i kylskåpet ett par timmar – gärna över natten.
  9. Klipp marshmallow-skummet i små bitar och rulla dem i florsocker.
  10. Äta på en gång! (funkar också fint att frysa in)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *