Här kommer ett recept på riktigt smakrika och färgglada fyllda paprikor. Västerbottensosten blir pricken över i:et och solroskärnorna ger fyllningen en lagom knaprig känsla.
Råris har ganska lång koktid, så koka gärna mer ris än vad som behövs till detta recept när du ändå håller på – så har du basen till middag eller lunch nästa dag.
Recept för 4-8 personer, beroende på vad du serverar till.
5 st paprikor i olika färger.
5 dl kokt råris – jag använde rött ekologiskt råris.
3,5 dl kokta linser – jag använde röda linser, men gröna går lika bra.
2 dl riven Västerbottensost
1 dl crème fraîche
250 g skogschampinjoner
0,5 ask, eller ca 125 g körsbärstomater
1,5 dl solroskärnor
Tabasco efter smak
Lite oregano
Salt peppar
- Koka råris och röda linser separat, låt svalna.
- Sätt ungen på 175 grader.
- Hacka svampen och fräs i stekpanna.
- Blanda linser, ris svamp och och crème fraîche i en skål.
- Dela tomaterna i mindre delar och rör ner i skålen tillsammans med tabasco, solroskärnor, salt, peppar och hälften av den rivna osten.
- Skölj paprikorna noga. Om du har stora paprikor så skär du dom på hälften, om du har små så skär du istället av toppen på dom. Ta bort alla kärnor.
- Lägg paprikorna i en ugnsfast form och fyll med ris- och linsfyllningen. Toppa paprikorna med riven ost och lite oregano.
- Grädda långt ner i ugnen i ca 45- 50 min.
- Servera med en t.ex. en avocadosallad