Enkel och supergod röra till bakad potatis!

by Rebecka Strandberg
8 februari, 2015
Comments 0

IMG_2594.JPG

Vi åt bakad potatis häromveckan – inte direkt ofta det händer, men det är lika gott som det var på 80-talet!

Jag vill oftast inte äta den där bakade potatisen som brukar serveras på café, för till den så brukar det ingå någon alldeles för mäktig och majonäsig röra som inte är någonting för mig….

Denna gång gjorde jag en fräsch och god röra med räkor och kräftstjärtar och en bas av lätt crème fraîche. Supergod – och inte alls mäktig.

  • ca 170 g  skalade räkor
  • ca 170 g skalade kräftstjärtar (jag använde både räkor och kräftstjärtar i lake, 1 burk av vardera)
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 pressad citron
  • 3 dl crème fraîche (lätt)
  • lite hackad dill
  • salt och peppar

Potatisen ska stå i ugnen länge (ca 1,5 timme beroende på storlek). Under tiden har du gott om tid att fixa den goda röran! Detta recept räcker till ca 4 personer.

  1. Hacka räkor och kräftstjärtar grovt.
  2. Rör ner fiskfond och dijonsenap i en skål tillsammans med crème fraîche.
  3. Rör sedan ner räkor och kräftstjärtar.
  4. Smaksätt med pressad citron, salt och pappar.
  5. Lår röran stå kallt i ca 30 min innan du serverar tillsammans med den bakade potatisen och en stor sallad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *