Har ni några favoritrecept till våra allra minsta vänner? Jag tar gäääärna emot tips och inspiration!
Här kommer i alla fall ett av mina säkraste kort till familjens 10-månaders. (Receptet passar fint till bebisar från ca 8 månader)
- 1 ekologisk broccoli
- 2 + 1 msk rapsolja
- 1 dl kesella (10%)
- 3 msk riven parmesan
- 1 tsk tsk torkad ramslök, eller annan örtkrydda
- 1 dl alfabetspasta, eller annan pyttepasta
- Skölj och finhacka broccoli.
- Värm 2 msk rapsolja i en kastrull och stek broccolin ca 5 min.
- Tillsätt örtkrydda och fräs ytterligare någon minut.
- Ha i kesellan samt riven parmesan och låt puttra ihop till en mjuk krämig sås (tillsätt ev lite vatten om det blir för tjockt).
- Koka pastan separat, enligt anvisning på förpackningen, och rör ner i broccolisåsen tillsammans med 1 msk rapsolja.
- Servera med en klick smör.
- Det här receptet räcker till en handfull bebismåltider – perfekt att frysa in med andra ord!