Det bästa tillbehöret att äta till glass eller fruktsallad tycker jag är en varm fudgesås. Den är lyxig, men ändå superenkel att göra!
Koka dig en fudgesås – och du kan lätt svänga ihop en snabb och smarrig efterrätt. Tänk dig såsen med t.ex. maränger & skivad banan, vaniljglass & bär eller tropisk fruktsallad & grädde.
Eftersom såsen är ett sånt perfekt tillbehör, så får den även bli mitt bidrag till Månadens sötsak – som i februari har just tema Tillbehör.
Så här fixar du den!
Plocka fram:
- 0,5 dl råsocker
- 1 dl grädde
- 2 msk sirap
- 20 g smör
- 50 g god mörk choklad
- Koka upp socker, grädde och sirap – låt kolan koka försiktigt någon minut.
- Hacka chokladen.
- Ta kolasåsen från plattan och rör direkt ner smör och choklad. Rör om ordentligt tills allt smält.
- Låt svalna något och servera med glass, frukt, bär eller din egen favorit!
Så här brukar det se ut när vi är klara…
- Pingback: Allt som hör till | Söta saker
- Pingback: Allt som hör till | Söta saker