Äppelpraliner med kanel, mjölkchoklad och rom

by Rebecka Strandberg
25 november, 2014
Comments 1

IMG_2546.JPG

Kombinationen äpple och kanel är ju en klassiker. En annan vinnare är kombon mjölkchoklad och kanel. I detta recept har jag testat att köra alla tre smaker tillsammans – och det blev faktiskt ännu bättre: äpple + kanel + mjölkchoklad = supergott!

Pralinerna blir också mitt bidrag till Månadens sötsak – tema skördefest.

Det här behöver du för 15-20 praliner

  • 250 g mjölkchoklad – min favorit är Fazer
  • 2 st svenska äpplen
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 msk mörk rom
  • 2,5 msk gelésocker

Du behöver också ha en termometer och en form för att göra praliner – t.ex. en i silikon.

  1. Skala och dela äpplena i mindre biter.
  2. Koka äppelbitarna i en kastrull tillsammans med gelésocker, kanel och rom tills det tjocknar. Rör om under tiden och mosa äppelbitarna lite med en gaffel.
  3. Låt äppelkompotten svalna – under tiden tar du hand om chokladen
  4.  Smält och temperera chokladen. I det här receptet (Bake My Day) hittar du t.ex. en bra beskrivning av hur du kan temperera choklad.
  5. Pensla insidan av pralinformarna med den tempererade chokladen och ställ sedan in i frysen en stund – upprepa proceduren en gång till (in i frysen några minuter).
  6. Klicka ner äppelkompott i varje pralin – men lämna lite plats i formen till pralinernas chokladbotten.
  7. Häll på det sista av chokladen så att alla praliner täcks.
  8. Ställ in i frysen en stund till. Klart!
    Pralinerna förvaras bäst i kylskåp.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *