Pasta med kammusslor och citronsås

by Rebecka Strandberg
27 februari, 2014
Comments 6

DSC00416

Det här är en riktig lyxpasta som passar perfekt när du vill skämma bort en vän – eller dig själv.

(För 3-4 pers)

ca 300 g pappardelle (eller din favoritpasta)
300-350 g små kammusslor – jag använde frysta (pilgrimsmusslor funkar också)
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 purjolök
2 äggulor
1,5 dl vispgrädde
1 -1,5 dl riven parmesan
rivet skal av 0,5 ekologisk citron
saften av 1 ekologisk citron
1-2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
persilja
svartpeppar
salt
ruccola, eller andra gröna blad

  • Hacka gul lök och vitlök.
  • Skölj purjolöken noga och strimla.
  • Stek gul lök, purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme.
  • Smaksätt med sambal oelek. Dra ner på låg värme.
  • Vispa ihop äggula, grädde, citronskal, saft från 0,5 citron och riven parmesan.
  • Häll äggblandningen över löken och smaksätt med persilja, salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  • Spar ca 0,5 dl kokvatten från pastan och blanda ner i citronsåsen.
  • När pastan kokar steker du musslorna i panna på hög värme – några minuter på varje sida.
  • Smaksätt musslorna med salt, peppar och saft från 0,5 citron.
  • Blanda citronsåsen och pastan väl.
  • Skölj ruccolan noga och bred ut på ett stort fat.
  • Lägg pastan på fatet och toppa med kammusslorna.
  1. Lax och torsk för det var det jag hade hemma – men tror egentligen att vilken vitfisk som helst funkar super!

  2. Så otroligt gott. Men hade i en burk kräftstjärtar också. Gav fin färg. Stort tack för receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *