Det här är en riktig lyxpasta som passar perfekt när du vill skämma bort en vän – eller dig själv.
(För 3-4 pers)
ca 300 g pappardelle (eller din favoritpasta)
300-350 g små kammusslor – jag använde frysta (pilgrimsmusslor funkar också)
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 purjolök
2 äggulor
1,5 dl vispgrädde
1 -1,5 dl riven parmesan
rivet skal av 0,5 ekologisk citron
saften av 1 ekologisk citron
1-2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
persilja
svartpeppar
salt
ruccola, eller andra gröna blad
- Hacka gul lök och vitlök.
- Skölj purjolöken noga och strimla.
- Stek gul lök, purjolök och vitlök i olivolja på medelvärme.
- Smaksätt med sambal oelek. Dra ner på låg värme.
- Vispa ihop äggula, grädde, citronskal, saft från 0,5 citron och riven parmesan.
- Häll äggblandningen över löken och smaksätt med persilja, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Spar ca 0,5 dl kokvatten från pastan och blanda ner i citronsåsen.
- När pastan kokar steker du musslorna i panna på hög värme – några minuter på varje sida.
- Smaksätt musslorna med salt, peppar och saft från 0,5 citron.
- Blanda citronsåsen och pastan väl.
- Skölj ruccolan noga och bred ut på ett stort fat.
- Lägg pastan på fatet och toppa med kammusslorna.
Alltså! Så bra recept. Ska pröva i morgon.
Kunde inte hejda mig, lagade med fisk istället för musslor. Så gott!
Vad kul! Vilken sorts fisk använde du?
Lax och torsk för det var det jag hade hemma – men tror egentligen att vilken vitfisk som helst funkar super!
Då ska jag prova det nästa gång!
Så otroligt gott. Men hade i en burk kräftstjärtar också. Gav fin färg. Stort tack för receptet.