Denna lilla anrättning kan lyfta de flesta måltider. En riktig vinst varje gång som jag gärna äter tillsammans med någon sallad eller pastarätt. När tomaterna tillagar sig själva kan du fundera på vad du ska servera till.
1 ask små kvisttomater (eller alla du har i kylskåpet)
1-2 vitlöksklyftor
Timjan (färsk eller torkad)
ca 3 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Balsamvinäger
- Ta fram din allra finaste gjutjärnsgryta med lock.
- Skölj tomaterna noga och låt torka.
- Värm olivolja på medelvärme.
- Krossa vitlöken och stek den i oljan tillsammans med timjan ett par minuter.
- Lägg ner tomaterna – med kvistarna kvar.
- Vänd på tomatkvistarna efter ett par minuter.
- Sänk värmen och lägg på locket.
- Glöm tomaterna i ca 25 min på låg temperatur.
- Lyft av locket och låt lite vätska avdunsta.
- Lägg upp tomaterna på ett fat och smaksätt med flingsalt, svartpeppar och lite balsamvinäger.