Flarnen kan ätas med vispad grädde och bär som en riktigt tjusig bakelse. Men de är också delikata att äta som de är – en helt vanlig onsdag. Därför blir det här även mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta Saker som denna gång har tema vardag.
För 10- 15 flarn:
100 g smör
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
3,5 msk sesamfrön
1 ägg
1,5 dl strösocker eller kokossocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel eller ingefära (eller kanske både och)
- Sätt ugnen på 200 g
- Smält smöret försiktigt och häll i en skål.
- Blanda ner solroskärnor, sesamfrön, havregryn och ev krydda i det smälta smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Rör försiktigt ner gryn och fröblandningen + mjölblandningen i skålen med” äggfluffet”.
- Klicka ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper (en dryg tsk per flarn).
- Grädda ca 5 min och låt flarnen svalna innan du lyfter bort dom från plåten.
- Pingback: Vardagligt | Söta saker