Fina flarn med frön

by Rebecka Strandberg
15 februari, 2014
Comments 1

Flarn beige

Flarnen kan ätas med vispad grädde och bär som en riktigt tjusig bakelse. Men de är också delikata att äta som de är – en helt vanlig onsdag. Därför blir det här även mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta Saker som denna gång har tema vardag.

För 10- 15 flarn:

100 g smör
2,5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
3,5 msk sesamfrön
1 ägg
1,5 dl  strösocker eller kokossocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel eller ingefära (eller kanske både och)

  • Sätt ugnen på 200 g
  • Smält smöret försiktigt och häll i en skål.
  • Blanda ner solroskärnor, sesamfrön, havregryn och ev krydda i det smälta smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl och bakpulver.
  • Rör försiktigt ner gryn och fröblandningen + mjölblandningen i skålen med” äggfluffet”.
  • Klicka ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper (en dryg tsk per flarn).
  • Grädda ca 5 min och låt flarnen svalna innan du lyfter bort dom från plåten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *