Paris

by Rebecka Strandberg
16 april, 2014
Comments 0

Bör varje matblogg med aktning ha en egen guide till Paris!? För säkerhets skull kommer här de allra bästa tipsen från Rebeckas Mat att njuta av i en av världens bästa matstäder.

Detta inlägg kom till efter mitt senaste besök i Paris. Mat är också huvudattraktionen när jag reser till denna stad – vilket jag gärna gör.

Barer, caféer och restauranger – mina favoriter, hittills….

Jag har svårt att beskriva upplevelsen av att äta hos Chez Paul på annat sätt än att det känns äkta: Äkta mat, äkta Paris, mycket av allt och sååå himla gott! Jag drömmer fortfarande om deras sparris…. De har en imponerande meny och fin service.

20140426-234703.jpg20140426-234733.jpg20140426-234645.jpg

Le Bastringue – Bistrot – Brasserie – Paris  är en restaurang och en bar i ett. Det finns ingen separat bardel, utan allt känns som ett enda härligt vardagsrum med supergod och relativt enkel klassisk fransk mat, fantastiska efterrätter, feststämning och mycket goda drinkar. På vägen hem kommer du att vara på så bra humör att du vill spela pingis vid något av alla pingisbord som finns uppställda längs kanalen.

Hotel nu nord bjuder på mysig stämning och skönt barhäng. Eller middag för den delen. Att stället ligger i en av Paris allra trevligaste kvarter (enligt mig) gör att det passar perfekt att svänga förbi här efter en promenad.

20140426-234622.jpg

Angelina är ett tjusigt ställe där du kan äta både frukost och lunch – men framförallt kan du festa på helt fantastiskt goda och vackra franska bakverk. Här kan du också köpa med dig fina ätbara presenter till dina kompisar som inte var med till Paris denna gång.

20140427-000832.jpg

Butiker med köksredskap – ett litet urval…

I Paris finns många butiker som säljer mängder av köksredskap och alla tänkbara tillbehör för ditt hemmabageri. Andra åker till Paris för att shoppa kläder eller skor – jag handlar helst med mig allt jag behöver (och inte behöver) till nya projekt i köket.

Här kommer tips på några butiker, där de två två första ligger väldigt nära varandra (alldeles mitt emot), så att du riktigt kan shoppa loss när du ändå är igång. Vägg i vägg med La Bovida ligger dessutom en finfin delikatessbutik för den som gärna vill fylla hela dagen med matupplevelser.

På Mora finns verkligen allt du kan behöva till köket. Här trängs du i butikslokalerna tillsammans med både proffskockar och amatörbagare som vill odla sitt intresse för franska bakverk.

20140416-221518.jpg

På andra sidan gatan hittar du La Bovida. Här finns också allt du kan tänka dig – och inte tänka dig, när det gäller mat och bakning.

En annan klassisk butik på samma tema är E. Dehillerin

 

Åk nu till Paris!! Och när du kommer hem så blir jag jätteglad om du tipsar mig om dina favoriter inför min nästa resa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *