Varm fudgesås

IMG_2615.JPG

Det bästa tillbehöret att äta till glass eller fruktsallad tycker jag är en varm fudgesås. Den är lyxig, men ändå superenkel att göra!

Koka dig en fudgesås – och du kan lätt svänga ihop en snabb och smarrig efterrätt. Tänk dig såsen med t.ex. maränger & skivad banan, vaniljglass & bär eller tropisk fruktsallad & grädde.

Eftersom såsen är ett sånt perfekt tillbehör, så får den även bli mitt bidrag till Månadens sötsak – som i februari har just tema Tillbehör.

Så här fixar du den!

Plocka fram:

  • 0,5 dl råsocker
  • 1 dl grädde
  • 2 msk sirap
  • 20 g smör
  • 50 g god mörk choklad
  1. Koka upp socker, grädde och sirap – låt kolan koka försiktigt någon minut.
  2. Hacka chokladen.
  3. Ta kolasåsen från plattan och rör direkt ner smör och choklad. Rör om ordentligt tills allt smält.
  4. Låt svalna något och servera med glass, frukt, bär eller din egen favorit!

Så här brukar det se ut när vi är klara…

IMG_2614.JPG