Härliga tider med rödbetor

rödbetslunch

Det här är egentligen inget recept – utan snarare en matidé och en hyllning till rödbetan. Får jag lov att presentera en enkel, men helt fantastisk lunch som går supersnabbt att svänga ihop.

Lunch för två:

  1. Koka 3-5 rödbetor i lättsaltat vatten, skala och dela i stora bitar.
  2. Skiva en bit fetaost (typ ett paket på 150 g).
  3. Rör ihop en dressing med ett par msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och rejält med hackad dill.
  4. Lägg upp rödbeta och fetaost på två tallrikar – slå över dressingen.
  5. Servera med en enkel tahinisås som du fixar genom att röra ihop 0,75 dl naturell yoghurt med knappt 1 msk tahini, 1 msk citronsaft, salt och lite svartpeppar.

Jag brukar ofta servera detta lilla underverk med en skopa kokta gröna linser eller kikärtor – beroende på vad som finns hemma.