Fyllda paprikor med råris och Västerbottensost

DSC00569

Här kommer ett recept på riktigt smakrika och färgglada fyllda paprikor. Västerbottensosten blir pricken över i:et och solroskärnorna ger fyllningen en lagom knaprig känsla.

Råris har ganska lång koktid, så koka gärna mer ris än vad som behövs till detta recept när du ändå håller på – så har du basen till middag eller lunch nästa dag.

Recept för 4-8 personer, beroende på vad du serverar till.

5 st paprikor i olika färger.
5 dl kokt råris – jag använde rött ekologiskt råris.
3,5  dl kokta linser – jag använde röda linser, men gröna går lika bra.
2 dl riven Västerbottensost
1 dl crème fraîche
250 g skogschampinjoner
0,5 ask, eller ca 125 g körsbärstomater
1,5 dl solroskärnor
Tabasco efter smak
Lite oregano
Salt peppar

  1. Koka råris och röda linser separat, låt svalna.
  2. Sätt ungen på 175 grader.
  3. Hacka svampen och fräs i stekpanna.
  4. Blanda linser, ris svamp och och crème fraîche i en skål.
  5. Dela tomaterna i mindre delar och rör ner i skålen tillsammans med tabasco, solroskärnor, salt, peppar och hälften av den rivna osten.
  6. Skölj paprikorna noga. Om du har stora paprikor så skär du dom på hälften, om du har små så skär du istället av toppen på dom. Ta bort alla kärnor.
  7. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och fyll med ris- och linsfyllningen. Toppa paprikorna med riven ost och lite oregano.
  8. Grädda långt ner i ugnen i ca 45- 50 min.
  9. Servera med en t.ex. en avocadosallad